Gluconol : Добре е да се замислите: Мислите да се съберете отново с бивш?

Синът на Ванс, Слейтър Ванс, се извини, след като сам участва в тенденцията, като каза на майка си и баща си, че колегата й от „ Черната пантера “ Майкъл Б. Джордан, на 35 години, е починал. Чувствах се особено жестоко, като се има предвид преждевременната смърт на другия колега Чадуик Боузман, 43, от рак на дебелото черво през 2020 г.

 • „Надявам се, че това може да бъде учебен урок за всеки друг, който използва социалните медии като инструмент и източник на забавление, за да разбере наистина, че вашите действия могат да имат последствия, които се простират отвъд вас“, каза той в последващо видео в TikTok .
 • 54-годишният Анди Коен също е над тенденцията. „Нямам никакво желание да изпитвам реакциите на хората към моята смърт“, каза Коен в шоуто gluconol official website си „ Гледайте какво се случва на живо “ тази седмица, като помоли хората да спрат да го правят, споделят и тагват в тези видеоклипове.
 • В случай, че сте пропуснали: Анди Коен казва, че „не е видял“ Андерсън Купър да поздрави Райън Сийкрест по време на специалната новогодишна нощ

  „Истинска емоционална травма“

  Децата са по-свързани едно с друго от всякога в социалните платформи и определят стойност въз основа на харесвания и популярност. „Това постоянно търсене на одобрение онлайн е свързано с тези опити да се публикува нещо, което става вирусно“, казва Мозли.

  Не позволявайте на смеха на фона на тези видеоклипове да ви заблуди – истинската чувствителност остава.

  „Лесно е да се види как някои могат да отхвърлят този вид шега на дете като безобидно забавление“, казва нюйоркският психолог Джоузеф Силона . „Въпреки това, за някои фенове смъртта на знаменитост може да бъде емоционално значимо и травматично събитие. Тази безспорно невинна шега може да доведе до истинска емоционална травма.“

  Хората могат да благодарят на парасоциалните връзки за това, т.е. развиването на едностранчиви връзки със знаменитости, които могат да съперничат на истински gluconol връзки.

  Хм: Кит Конър и опасностите от странни обвинения

  „В много случаи времето, през което някой „взаимодейства“ като фен на любима знаменитост, всъщност може да измести времето, което прекарва с някои от връзките си в реалния живот“, казва Силона.

  Освен това „внезапната, неочаквана смърт е травматична, независимо дали е с някой, когото познавате, или някой, когото почитате, фактът, че този човек е там един ден и го няма, на следващата секунда е ужасяващ, това само по себе си е травматично, “, казва Мозли.

  „Не искаме да наричаме всички форми на шега или всички форми на комедия жестоки, мрачни или недобронамерени, защото има много да се спечели от комедията като форма на връзка“, казва Голдман.

  Става дума по-скоро за намерението зад споменатата шега.

  „Виждаме gluconol site това като може би начин за подкопаване на връзката или за натискане на динамиката на властта между болногледач и лицето, за което са полагани грижи“, казва Голдман.

  Важно: Кание Уест, Twitter и как да се освободим от омразата в социалните медии

  Така или иначе, не трябва да означава, че на някого му липсва съчувствие.

  „Шегите като цяло могат да бъдат жестоки, ако ги вземете твърде далеч“, казва Реджине Галанти , клиничен психолог. "Но това не означава непременно, че има дефицит на емпатия или нещо нередно."

  Например: Как това е различно от сегмента на Джими Кимъл gluconol official за родителите, които казват на децата си, че са изяли всичките им бонбони за Хелоуин ? Докато болката е бърза, може би вредата също може да бъде. „Нямам по-силна реакция към тази шега от другите шеги“, казва Галанти. „Но виждам аргумента, че майтапите, при които правиш някой друг жертва на шега, не са хубави.“

  Вредата – и удоволствието от споменатата вреда – може просто да дойде въпреки намерението: „Понякога желанието да унижиш други хора или да станеш вирусен за нещо жестоко може да изглежда така, сякаш ще те накара да се почувстваш по-добре, защото ще станеш такъв на мигновено попадение на допамин", казва Мозли.

  Как да говорим с децата за смъртоносната шега на знаменитости в TikTok

  • Помислете защо сте имали такава висцерална реакция. Порази ли ви виц за смъртта на Лейди Гага например, защото тя означава много за вас?
  • Не се страхувайте да оставите емоциите си на показ. Ако детето ви ви е наранило, уведомете го.
  • Помислете какво прави вашето дете. Беше ли това просто глупава шега на TikTok или детето ви търси внимание, което не сте му давали иначе?
  • Поискайте обяснение – но не питайте защо. Мозли предлага да го „попитате“ по следния начин: „Кажете ми какво си мислехте, когато публикувахте това. Кажете ми какво се случва. Дайте ми някаква представа за решението ви да публикувате това, защото съм любопитен и искам да знам какво се случи че."
  • Дайте предимство на шегаджия. „Намерението е наистина критично. Абсолютно съм отворен към идеята, че някой е имал полезно и дори здравословно намерение, когато е правил една от тези шеги“, казва Голдман. „Просто ми е трудно да си представя какво може да е това намерение. Това не е еднозначен отговор.“

  Ключ: Културата „Стан“ трябва да спре – или поне радикално да се промени. Ето защо.

  Меган Фокс наскоро изтри своя gluconol site Instagram – но не и преди да ни остави да спекулираме за състоянието на връзката й с годеника Machine Gun Kelly.

  „Можете да усетите нечестността / всичко е в дъха ви“, публикува Фокс в Instagram, цитирайки текст от „Pray You Catch Me“ на Бионсе. Постът включваше серия от снимки без нейния кавалер; тя премахна някои – но не всички – негови снимки от своя Instagram, преди да го изтрие. Докладите оттогава се въртят около състоянието на връзката им.

  Идеята, че Фокс може да е започнала gluconol official website леко раздялата си, остави хората любопитни за този ход – независимо от това, което се случи. Мекото започване на раздяла, казват експертите, не е непременно добра или лоша идея – в крайна сметка зависи от това какви намерения стоят зад публикациите в социалните медии.

  „Винаги трябва да сте подготвени за неблагоприятните реакции или може би липсата на реакция“, казва Сесил Аренс , лицензиран клиничен социален работник в Transcend Therapy в Калифорния.

  Какво ни учат социалните медии за раздялата

  Последователите на Instagram с орлови очи са свикнали да претърсват публикации на знаменитости за улики за нечия връзка. Но го правят и в личния си живот. Публикували ли са скоро снимка с гаджето си? Защо съпругата му не коментира gluconol official снимките му от миналата година?

  „Има това неписано – почти очакване – да потвърдите в социалните медии, дали сте заедно или не все още с този човек“, казва Аренс. „Не че трябва, но мисля, че се подразбира, заради https://glucofort-official.top/ нашата култура.“

  Това важи както за знаменитости, така и за незнаменитости.

  „Сред лицата, които не са знаменитости, внезапните раздяли могат да бъдат много разрушителни за семейството, например – с неблагоприятни последици за родителите, децата или мрежата от приятели“, казва Мариан Фишър , професор по психология в университета Сейнт Мери в Канада. „Така че мекото стартиране може да е начин да сигнализирате внимателно, че предстои раздяла или поне че има сериозно разногласие.“

  Може би е по-добре да изчакате, докато раздялата стане "официална", преди да пуснете улики. Освен ако, разбира се, това не е намерението.

  Хората – включително известни личности – могат да изберат този маршрут, ако се опитват да изпратят съобщение до половинката си или работят чрез своя гняв или болка. Аренс казва, че може да излезе като пасивно-агресивен и като терапевт тя обича да проучва възможностите с клиентите. Какви са ползите от това да кажеш нещо в сравнение с това да не кажеш нищо?

  Ако мекото стартиране ви помага да обработите нещо и сте подготвени за последствията, давайте.

  Потопете се повече в културата на раздялата

  Предупреждение за нова връзка: Вашият бивш изскача изневиделица? Внимавайте, може да ви „защитят“.

  „Инвестирах твърде много време“: Причини, поради които оставаме във връзки по-дълго, отколкото трябва

  Въздишка gluconol official: Защо все още държа на бившия си? Отговорът е по-сложен, отколкото предполагате.

  Добре е да се замислите: Мислите да се съберете отново с бивш? Как да разберат дали заслужават втори шанс

  Помислете колко време ви отне на вас и на близък човек, за да се опознаете наистина. Месец? Шест месеца? Годишно?

  Милиони в TikTok са гледали видеоклипове за така нареченото тримесечно правило , според което три месеца са солиден тест за това дали една двойка ще язди към пословичния залез или ще се раздели. Но достатъчно ли е това време, за да се определи това?

  Експертите не вярват, че трите месеца са най-добрият маркер за успех на връзката, но подкрепят идеята да изчакате, преди да влезете ол-ин с нов партньор.

  „Разбирам защо хората се нуждаят от нещо по-конкретно, което да ги ръководи“, казва Сесил Аренс , лицензиран клиничен социален работник. „Но ако сте достатъчно наясно със себе си, ще започнете да виждате потвърждение или червени знамена, за да продължите в двете посоки – да продължите с този човек или да го прекъснете. Особено ако има явни признаци на дисфункция и злоупотреба . Не е нужно да чакате 90 дни, за да сложите край на това."

  Какво ви казват три месеца?

  Три месеца позволяват солидно време да опознаете нечии странности. Дали се отнасят любезно към обслужващия персонал. Независимо дали говорят в съня си. Дали имат добри отношения със семейството и приятелите си.

  „Това дава време на хората да разберат дали този човек е човек, с когото искат да имат по-дългосрочна или gluconol official постоянна връзка“, казва Аренс. „Това дава време gluconol official на хората да оценят различни фактори.“

  До голяма степен това се свежда до това как обработвате това, което виждате. Аренс добавя: „Достатъчно здрави ли сте, за да разпознаете дори какво се случва, или да разпознаете, че това може да е здравословна динамика? Достатъчно осъзнати ли сте, за да разпознаете тези неща, защото ако не сте, 90 дни, самото време е няма да е достатъчно."

  Също така някой, който иска да ускори връзката, е потенциален знак за злоупотреба – особено ако това води до любовна бомба.

  „Много пъти с насилствени личности те не искат да има време, защото няма да могат да поддържат доброто поведение“, казва Аренс. „Така че имат нужда нещата да се движат по-бързо от обикновено.“

  Физическото, психическото и емоционалното насилие са червени знамена, в допълнение към неспазването на граници, непоследователността, незачитането на себе си или другите или неуважението.

  Запитайте се: Време е да се разделите с половинката си, но защо не можете?

  Бъдете отворени за каквато и да е скорост на връзката, която работи за вас

  Трите месеца, които прекарвате с някой нов, не се отнасят само до него. Става въпрос и за теб.

  Отделете време, за да помислите какво означава „да го правите бавно“ и за вас. „За някои това означава отлагане на секс или ексклузивност. Може би това означава, че не представяте някого на приятели или не го включвате в живота си по смислени начини“, казва Петифорд. „По този начин давате време на връзката да се появи естествено, без принос от други или емоционални преплитания, които биха могли да повлияят на преценката, когато оценявате пригодността на бъдещ партньор.“

  Когато се съмнявате, изчакайте, преди да се ангажирате.

  „Важно е да опознаете себе си и да отделите необходимото време, за да установите, че човекът, когото сте срещнали в първия ден, е някой, с когото искате да прекарате време на следващия ден. И на следващия след това“, казва Петифорд gluconol official website. „Предупреждение за този прагматизъм е, че любовта или търсенето на любов е по своята същност деликатна територия. И дори онези, които са я поели бавно, понякога могат да открият, че на място по-надолу по пътя след 90-те дни, те не са добър партньор. "

  Добра точка: Разваляте ли връзката си, без дори да го осъзнавате?

  В скорошна колона писах за основните насоки за скрининг на рак, които всички възрастни трябва да имат предвид. Тази седмица разглеждам критична актуализация, която може би сте пропуснали тази година за лекарство, което много американци приемат ежедневно: аспирин.

  Ниските дози аспирин са популярна превантивна мярка от години. Милиони американци приемат всеки ден аспирин, включително 29 милиона , които нямат диагноза сърдечно-съдово заболяване; 6,6 милиона правят това без лекарски контрол.

  Тази година Работната група за превантивни услуги на Съединените щати направи заглавия за последната си препоръка за ежедневна употреба на аспирин. USPSTF gluconol official излезе категорично против започването на ежедневна употреба на аспирин при възрастни на 60 и повече години , които не са имали първи инфаркт или инсулт , цитирайки конкретно, че рисковете от вътрешно кървене надвишават ползата. Учените също откриха малка полза от ежедневния прием на аспирин за повечето здрави хора.

  Внимание: Може да сте пропуснали прегледи за рак на белите дробове, дебелото черво, гърдата на фона на COVID.

  Contents